schoonmaakbedrijf-amersfoort-de-schoonmaak-fruitvliegjes

5 TIPS OM FRUITVLIEGJES UIT HUIS TE HOUDEN

Helaas brengen heerlijke zomerdagen soms ook ongenodigde gasten mee. Last van fruitvliegjes in de keuken? Dankzij deze tips raak je er van af.

1. RUIM JE KEUKEN OP

Liever voorkomen dan genezen, zorg daarom dat je keuken altijd opgeruimd is. Plaats fruit en groenten liever in de koelkast, en niet in een fruitmand op het aanrecht. Ook wijnrestjes in een opgedroogd glas, gemorst vruchtensap, planten of kruiden waarvan de blaadjes dor zijn, koffiedik in je koffiezetapparaat, gebruikte koffiepads of theezakjes en verwelkte bloemen trekken fruitvliegjes aan. Maak dus vaker je vuilnisbak leeg en laat nooit overrijp fruit liggen. Zo krijgen fruitvliegen al veel minder kans!

2. DE TRUC MET DE HONING

Fruitvliegen houden van zoet, honing is dus de perfecte manier om ze te lokken. Neem daarom een klein plastic bakje met dekseltje, doe hier een laagje honing in en prik een gaatje in het dekseltje. De fruitvliegjes zijn verzot op honing en kruipen door het gaatje, maar ze geraken er niet meer uit.

3. WITTE WIJNAZIJN

Ook witte wijnazijn is een handig middeltje tegen fruitvliegjes. Doe een beetje in een glas samen met wat zeep en roer alles goed. Zet het glas in de keuken en een paar uur later zie je de fruitvliegjes op de bodem liggen.

4. STOFZUIGEN

Je kunt de fruitvliegjes natuurlijk ook opzuigen. Maar let wel op, je moet dan eerst wat vlooienpoeder opzuigen. Want zonder vlooienpoeder, vliegen de fruitvliegjes gewoon terug naar buiten.

5. LAVENDEL

Bepaalde kruiden of planten geven een sterke geur af waar fruitvliegjes niet van houden. Goede voorbeelden zijn lavendel of basilicum. Plaats ze op het aanrecht, en fruitvliegen zullen je keuken instant een stuk minder interessant vinden.

Reactie plaatsen