Welkom bij Schoonmaakbedrijf De Schoonmaak uit Amersfoort

Hoe verwijder je schimmel uit de badkamer met eenvoudige en effectieve methoden

Schimmel is een van de meest voorkomende ergernissen als het gaat om badkamerhygiëne en -reinheid. De vochtigheidsgraad in dit deel van het huis is altijd erg hoog. Het is dus gemakkelijk en niet zo vreemd dat dit de proliferatie van bacteriën, schimmels en schimmels in de hand werkt.

Als het water bijzonder kalkrijk is, wordt de situatie nog erger, omdat vuilaanslag vaker voorkomt en moeilijker te verwijderen is, en schimmel is niet anders. Tegels, voegen en delen van de douche zijn de plaatsen waar het zich het meest ontwikkelt. En aangezien het zelfs schadelijk kan worden voor de gezondheid, is het duidelijk dat het essentieel lijkt om effectieve methoden te vinden om het te verwijderen.

In deze gevallen wordt vaak bleekmiddel gebruikt, maar je kunt ook meer natuurlijke en minder agressieve methoden overwegen die niet minder effectief zijn. Als je hieronder verder leest, zul je ontdekken welke we voorstellen.

  • Waterstofperoxide: een iets ecologischere oplossing, maar niet minder sterk dan bleekmiddel, is het gebruik van waterstofperoxide. We hebben het natuurlijk over de 3% (of 10-volume) soort. Doordrenk enkele wattenbolletjes ermee en leg ze op de te behandelen plekken. Laat ze drogen en verwijder ze dan. De schimmel is dan zacht geworden en kan gemakkelijk met een tandenborstel worden verwijderd. Spoel daarna goed af.
  • Azijn of citroen: twee volledig natuurlijke maar doeltreffende producten tegen schimmel, dankzij hun schurende kracht, zijn azijn en citroen. In beide gevallen kun je een reinigingsoplossing maken van water en azijn of citroensap (meestal is het raadzaam één deel water op drie delen azijn of citroensap te maken). Spuit het mengsel op de door schimmel aangetaste plekken en laat het vijf tot tien minuten zitten. Schrobben met een tandenborstel en afspoelen.
  • Baking soda: Last but not least noemen we baking soda. Het is ook een van de populairste middelen in de strijd tegen schimmel, dankzij zijn antibacteriële en absorberende eigenschappen. Om het in de badkamer te gebruiken, vorm je een mengsel dat de consistentie van een gel heeft met net genoeg baking soda en water. Verdeel de pasta over de te reinigen delen en laat het drogen. Verwijder de opgedroogde pasta en schimmel door voorzichtig te schrobben met een tandenborstel. Vervolgens, natuurlijk, afspoelen.
Reactie plaatsen