Welkom bij Schoonmaakbedrijf De Schoonmaak uit Amersfoort

9 wel heel opvallende schoonmaaktips waar je zelf niet 1, 2, 3 op komt

Word je ook gelukkig van een blinkende keuken en een schoongeschrobte badkamer? Schoonmaken hoeft echt geen straf te zijn, wanneer het resultaat stralend is. Blijven er toch vlekken achter na al het harde werk? Wij verzamelden negen opvallende schoonmaaktips, waarmee zelfs de hardnekkigste vlek verdwijnt.  


1. Olijfolie voor vingerafdrukken

Staren die vingervlekken op de koelkast of op het roestvrij stalen kookgerei je al dagen aan? Je verwijdert ze met gemak door er met een drupje olijf- of babyolie op een keukenpapiertje overheen te wrijven. Wrijf de olie even goed in en verwijder overtollige druppels met een schoon papiertje. Weg vingerafdruk!

2. Verwijder vetvlekken met een krijtje

Hoe krachtig je wasmachine ook werkt, sommige vlekken krijg je gewoon echt niet uit je kleding. Zoals de welbekende vetvlekken bijvoorbeeld. Een wit krijtje is dan je beste vriend. Wrijf met het krijtje over de vlek en was je kleding zoals je gewend bent. Je kledingstuk komt weer als nieuw tevoorschijn. Heb je geen krijtjes bij de hand? Probeer dit dan eens met maïzena of talkpoeder. Even tien minuten laten inwerken en wassen zoals gewoonlijk.

3. Langzaam stofzuigen

Heb je je wel eens afgevraagd waarom we, tijdens het stofzuigen, de stofzuigerslang altijd voor ons uitduwen? Deze manier maakt het namelijk voor de stofzuiger een stuk lastiger om vuil op te zuigen. Trek je de slang grotendeels achter je aan, dan zul je merken dat je veel meer vuil van de grond zuigt. Weer wat geleerd!

4. Maïzena

Maïzena schijnt een echt wondermiddel te zijn. Het redt niet alleen jouw zelfgemaakt sauzen van een mislukking, maar het is ook een handige hulp bij het ramen wassen. Voeg een theelepel maïzena toe aan een kop water en een kop azijn voor streeploze en glanzende ramen.

5. Azijn

Ook azijn is zo'n fijn hulpmiddel tijdens het schoonmaken. Word je knettergek van opgedroogde waterdruppels en kalkaanslag op de kranen in huis? Doordrenk een keukenpapiertje of een microvezel doekje met azijn en bedek er de vlekken mee. Laat vijf tot vijftien minuten inwerken en veeg de vlekken weg. Je krijgt er stralend schone kranen voor terug. Hetzelfde trucje werkt voor de douchekop. Zit deze onder de kalkaanslag? Bind er een plastic zakje gevuld met azijn omheen. Laat een nachtje inwerken en laat de douche de volgende ochtend een paar minuten lopen om de kop schoon te spoelen.

6. Roestvrijstalen schuurspons

Wist jij dat een roestvrijstalen schuurspons (die zilveren ronde schuursponsjes) handig zijn om zeepresten van glazen douchedeuren te verwijderen? En nee, ze laten geen krassen achter. Zorg er wel voor dat de spons nat is voordat je hem gebruikt.

7. Toiletborstel drogen

Het toilet schoonmaken vindt bijna niemand leuk om te doen. Met de borstel in de weer in de pot en hem dan weer terugplaatsen in de houder... Het voelt als een vies karweitje wat nou eenmaal geklaard moet worden. Een manier om de toiletborstel te laten drogen na het reinigen is door hem vast te klemmen tussen de toiletpot en toiletdeksel. Handig!

8. Hersluitbare plastic zakjes

Heb je stinkende kleding, een helm of sportschoenen, waarvan je niet weet hoe je die schoon moet krijgen? Stop ze in een grote, afsluitbare plastic tas en leg deze een nachtje in de vriezer. De bacteriën die de vieze geur veroorzaken gaan dood door de vrieskoude temperatuur, waardoor ook de geur verdwijnt.

9. Puimsteen

Dit vulkanische gesteente werkt niet alleen goed voor je voeten, maar laat ook de toiletpot weer stralen na een flinke schrobbeurt. Zorg er wel voor dat de steen nat is voordat je de pot ermee bewerkt. De steen is misschien licht, maar laat makkelijker krassen achter.

Reactie plaatsen