Welkom bij Schoonmaakbedrijf De Schoonmaak uit Amersfoort

17 snelle en goede schoonmaaktips

Schoonmaken doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Hieronder geven we je 17 snelle schoonmaaktips die snel toepasbaar zijn en je direct helpen om die vervelende schoonmaak taken een stuk makkelijker te maken.

 1. Een vlek in het tapijt of vloerkleed? Giet er een beetje koolzuurhoudend water op en de vlek zal grotendeels door de bubbels naar boven toe. Daarna direct (droog)deppen met een oude theedoek of een stuk papier.
 2. Vloeibare zeep versus een stuk vaste zeep. Gebruik voor je eigen hygiëne liever vloeibare zeep, omdat aan de vaste zeep bacteriën blijven plakken.
 3. Gebruik een plantenspuit in plaats van een emmer met sop. Giet in een plantenspuit wat allesreiniger en vul het aan met water. Het enige wat nu nog nodig is is een vaatdoekje of een stuk papier en het schoonmaken kan beginnen.
 4. Gebruik verschillende schoonmaakdoekjes en -middelen om je badkamer schoon te maken. Hiermee voorkom je dat de bacteriën van bijvoorbeeld het toilet of de vloer overgaan naar de wastafel of het bad, terwijl je dit juist schoon wilt hebben. Lees ook: je badkamer schoonmaken a la clean as you go.
 5. Last van een kalk in de douchekop? Leg deze in een emmer met veel schoonmaakazijn en water en haal deze er pas na een aantal uren weer uit. De schoonmaaktip zorgt ervoor dat het kalk in de douchekop als sneeuw voor de zon verdwijnt.
 6. Schimmel in de badkamer is goed te voorkomen door te zorgen voor voldoende ventilatie. Heb je toch schimmel in je kitrand of voegen? Doe dan wat schoonmaakazijn in een emmer met wat warm water en neem met een doek of spons de voegen af. Bekijk meer tips om je kitranden schoon te maken.
 7. Doe regelmatig wat talkpoeder op de rubberen strips van je koelkast en vriezer. Op deze manier zullen ze minder snel gaan scheuren.
 8. Aangebrande en aangekoekte pannen kunnen het beste aangepakt worden door wat soda en water langzaam te laten opkoken in de pan. Het vuil zal probleemloos loslaten.
 9. Heb je last van een vies en geurend vaatdoekje? Maak deze vochtig en stop deze circa 2 minuten in de magnetron of in de vaatwasser. De meeste bacteriën zijn dan gedood en het vaatdoekje kan weer een tijdje mee.
 10. Wrijf dof RVS (zoals vaatwasser, fornuis) op met wat slaolie of babyolie. Je zult zien dat het RVS weer prachtig en streeploos glimt.
 11. Verdrijf etensgeuren na het koken door een pannetje met wat water en schoonmaakazijn een tijdje op het vuur te laten koken. De geuren zullen nu vanzelf wegtrekken.
 12. Leg eens een halve citroen in het bovenste gedeelte van de vaatwasser. Het gaat heerlijk ruiken en de glazen worden glanzend schoon.
 13. Gebruik een partje citroen als je houten snijplanken niet meer fris willen ruiken, nadat er knoflook en uien opgesneden zijn.
 14. Een rode wijnvlek behandel je het beste door het zo snel mogelijk te bestrooien met zout, zodat de wijn in het zout trekt. Behandel het daarna eventueel met lauw water.
 15. Zet een raam open als je aan het stofzuigen bent. Een stofzuiger moet een goede luchtcirculatie hebben om het fijnstof te kunnen filteren.
 16. Verwijder het stof van je planten eens door ze onder een koude douche te zetten.
 17. Muffe geuren in huis (zoals sigarettenrook) kun je verdrijven door een paar schoteltjes met azijn neer te zetten in de muffe ruimte.

Wat zijn jouw meest geweldige snelle schoonmaaktips?

Reactie plaatsen