Schoonmaakbedrijf Amersfoort

Ultieme tip van een loodgieter om de gootsteen te ontstoppen – met 1 ding dat iedereen in huis heeft

Een verstopte gootsteen is nooit leuk.

Maar er bestaat een eenvoudige manier om de afvoer schoon te maken met 1 ingrediënt, dat je zeker in huis hebt!

Er zijn waarschijnlijk velen van ons die hun hand kunnen opsteken en toegeven dat wel eens slordig te zijn in de keuken.

Misschien hebben we ooit wel een beetje frituurvet in de gootsteen gegoten, misschien hebben we borden met etensrestjes afgespoeld. Of misschien hebben we per ongeluk iets laten vallen dat plotseling in de afvoer terecht is gekomen.

Het probleem is natuurlijk wanneer het water niet meer goed stroomt. De gootsteen is verstopt – en je hebt een moeilijk en tijdrovend proces voor de boeg, om het zacht uit te drukken.

Maar als je denkt dat de enige oplossing ontstoppingsmiddelen met veel schadelijke chemicaliën zijn, of om hulp in te roepen, dan heb je het mis.

Ik heb namelijk gehoord van een loodgieterstip waarbij slechts één ingrediënt nodig is om de verstopping op te lossen!

Afwasmiddel in de verstopte afvoer

Een middeltje waarmee je het probleem van een verstopte afvoer kan oplossen is afwasmiddel .

De reden hiervoor is dat afwasmiddel vetoplossend is. Op die manier kan het een uiterst doeltreffende truc zijn om de verstopping op te lossen, als deze niet te vast zit.

Dus hoe pak je het aan? Wel, begin met minstens een deciliter afwasmiddel in de gootsteen te gieten. Wacht een paar minuten tot het afwasmiddel de tijd heeft om het vet op te lossen en vul dan bij met een paar liter kokend water.

Spoel schoon – en hopelijk zijn de leidingen snel weer in topconditie. Heel makkelijk!

Doe carbonaat in de gootsteen

Als het probleem dan nog steeds niet helemaal opgelost is, kun je proberen het overstromingsgat in de gootsteen af te tapen. Druk vervolgens een gootsteenreiniger over het afvoergat, vul de gootsteen tot halverwege met water en pomp totdat de plug door de zuigkracht loskomt.

Een andere effectieve methode is het gebruik van bicarbonaat en azijn in combinatie met kokend water.

Dit is zowel goedkoop als goed voor het milieu gezien de chemische reactie de stop oplost en vet, vuil en etensresten wegspoelt.

Het enige waar je een beetje voor moet oppassen is het risico dat het niet oplost. Zorg dat er geen klontjes van bicarbonaat ontstaan waardoor het probleem erger kan worden

Reactie plaatsen